• Post 1
  • Post 3

Pages

  • twitter
  • facebook
  • rss

kat mana duit aku terbang?

Share |

antara barang2 yg dibeli untuk menghabiskan duit aku ialah ini..set clinique
sgt sesuai dgn aku meh..sebelum ni pakai yg dry skin..tak sesuai..muka naik jerawat dgn rancaknye
so beauticean itu menyuruh aku tukar yg ini..wah..tq2 sgt mujarab..jerawat hilang
then aku proceed dgn clinique turnaround set..sgt suka yg yg concentrate tu
bgn pagi muka rasa sgt fresh..tidak berminyak langsung..
sgt pricy..tapi boleh tahan dlm 4-5 bulan..and selamat kat kulit
ade terpikir jugak nak tukar local product cam sendayu tinggi ke reenas ke
try carik2 forum kat cari forum..woo sgt takut setelah membaca komen2
sbb lagi byk yg makin worst dari yg makin elok..so teruskan pakai yg ini je la
cleansing foam aku sudah nak habis..bermakna RM 100 aku akan terbang bile2 masa sahaja dlm masa terdekat ni
hubby punye muka pun dah mula naik jerawat bali..so die pun pakai la set aku ini
berkongsi bermaksud ia akan habis dgn cepatnye..bermaksud kadar pembelian akan meningkat dgn drastiknya. korang ade pendapat tak ape lagi brand yg elok?

anti-blemish solution



 
turnaround

For bedak foundation and loose (btol ke eja ni?) powder aku pakai revlon..colour stay..before ni aku pakai maybelline
mula2 tu cam ok..lama2 cam tak ok pulak..pertama kali aku menggunakan revlon ni masa aku tunang dulu..
mak andam tu pakaikan aku bedak asas ni dgn stick..rasa cam sgt selesa masa aku menggunakan make-up ni..so after the majlis aku pun start pakai la brand ni smp skrg..sgt jimat sbb aku jenis prg yg tak pakai bedak byk2 kali
hanya pakai sekali pada waktu pagi..smp la ptg takde touch up2 punye..sgt malas bukan..aku tidak memakai compact powder kerana dulu pengalaman pakai compact powder maybelline sgt berat la muka saya..
ade ape2 cadangan compact powder mana yg elok ? tapi aku sendiri pun tak pernah cuba pakai compact powder revlon..boleh try la untuk menghabiskan duit


foundation


loose powder

Untuk Eye shadow aku pakai maybelline..aku tak berapa pandai memilih warna2 eye shadow untuk dipakai..so solutionnya ialah aku beli instant set dari maybelline ni senang.. for time being aku ade cooper brown, fresh green and gray pink..sgt mudah bukan..instruction cam ne nak apply warna2 tu ade kat belakang set tu..sgt mudah..problem settle kan..tapi aku paling suka cooper brown la..hijau kalau nak kuar mlm ok kot..jarang2 aku pakai yg ijau..kalau ade majlis2 ok la..stakat g kije kdg2 tak pakai pun..nape ea..org ppuan kadang2 die tak pakai sgt pun..tapi still nak beli..kononnya..buat ade2..hehe..dah sedar tapi tak leh nak elak jugak la..itu la yg orh lelaki tak tau gaknye..eye liner(gel) pun aku pakai maybelline gak, tapi tak selalu pakai..pakai kalau time cuti solat je..sbb die waterproof..malas nak basuh..kalau time solat aku pakai eye liner (pencil) avon. I tak pakai lipstick..sbb bibir jadi kering kalau pakai lipstick..teringin jugak tgk org pakai lipstick..just ade sbtg je, kadang je pakai




Itu je la barang yg wajib dibeli skrg ni sekiranya habis..brg lain tak de la..aku tak minak emas, beg tgn, kasut..benda2 ini hanya dibeli sekiranya didapati sgt perlu sahaja..tapi yg kat atas tu mmg kena beli apabila menjelang waktunye




4 comments:

Ayu SHAMZA EaRyMuA said...

aku tak pakai pape pun iza.. berangan nk beli itu ini tp sampai skang tak beli ape pun, semua abis ke anak, huhu..

aku mmg tk pakai la bedak memahal sbb bila try je cm pelik je aku rasa, at last, bedak johnson gak yg sesuai..

R i z a said...

aku dah setahun ayu tak beli baju or make-up segala..sume g kat anak aku la..baju die la..susu die la..ni dah besar dah kurang skit la..so time to mama bergaya semula..bagi peluang la sebelum ade yg ke-2 heheh

liza said...

gila ko pakai clinique..huhu..kt skg cuci muka pakai natasha je.tu pun kalau teringat.pelembab dulu pakai gk natasha, pastu dah abis tak terbeli lg..make up lg la mls..agk2 nk berjalan tmpt yg leh posing2 br make up...tu pun pakai brand murahan sajok..huhuhu

R i z a said...

baru ni jau aku pakai..satu set tak habis lagi..sgt beruntungkan those yg kulit tak alah..senang nak cari pencuci ke benda2 tuh..make-up set tu pakai sekali sekala je..g kije pun kdg tak pakai..time gile2 ke pakai hehe..sesekali melaram..

Post a Comment